Łosoś w sosie z cząbrem

przepis:

2 dzwonka z łososia

1/4 szklanki śmietany 30%

1/4 szklanki mleka

1 łyżka masła

1 łyżka mąki ziemniaczanej

szczypta gałki muszkatołowej

sól, pieprz

sok z cytryny

1 łyżka posiekanego świeżego cząbru

Rybę oczyścić, opłukać, osuszyć, skropić sokiem z cytryny, oprószyć solą i pieprzem, a następnie ugotować na parze (ok 10 min.)

W rondelku rozpuścić masło, przesmażyć na nim masło, dolać śmietankę i mleko. Dobrze wymieszać, aby nie było grudek i  gotować aż sos  zgęstnieje.

Sos doprawić  do smaku solą, pieprzem, gałką muszkatołową, sokiem z cytryny oraz dodać cząber.

Gotowym sosem polać łososia.

Zdjęcie - Łosoś  w sosie z cząbrem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Przepisy z tych kategorii

Morszczuk zapiekany z oliwkami

Morszczuk zapiekany z oliwkami…

Dagmara Dagmara
U stóp Benbulbena

Makrela pieczona z kolendrą i czosnkiem

Makrela pieczona z kolendrą i…

Beti Beti
kruche babeczki

Pulpety z dorsza

Pulpety z dorsza

napiecyku napiecyku
napiecyku

Dorsz w sosie cytrynowym z musztardą
1

Dorsz w sosie cytrynowym z mus…

Agatajot Agatajot
Kuchnia Agaty

Skrei - zimowy dorsz z Norwegii
1

Skrei - zimowy dorsz z Norwegi…

Nika Nika
Gotuj zdrowo!Guten Appetit

Sandacz z ostrym, maślanym sosem

Sandacz z ostrym, maślanym sos…

Stare Gary Stare Gary
Stare Gary