Łosoś w cieście francuskim

Uwielbiam łososia. A wy?
Łosoś w cieście francuskim
W rondlu rozpuścić masło i udusić szpinak, dodać pokrojony ser lazur, świeżo startą gałkę muszkatołową, sól i pieprz do smaku. Całość dusić do momentu rozpuszczenia się sera. Na jednym płacie ciasta francuskiego rozprowadzić szpinak, położyć posolony filet łososia i przykryć warstwą tapenady.
Na wierzchu ułożyć drugi płat ciasta, skleić, ew ozdobić i posmarować roztrzepanym jajkiem. Piec ok 15-20 minut do napuszenia się i zrumienia ciasta.

Łosoś w cieście francuskim
- 800-1000g filetu z łososia
- 250g świeżego szpinaku
- 200g sera lazur blue
- 2 opakowania ciasta francuskiego
- tapenada z oliwek (przepis)
- gałka muszkatołowa, sól, pieprz
- masło
- 1 jajko


