Łosoś smażony
Danie bardzo proste i bardzo pyszne, szybkie w przygotowaniu i efektowne. Wymaga niewielu składników i niewielkich umiejętności kulinarnych.
Składniki:
Następnie każde dzwonko panierujemy z obu stron w mące i kładziemy na patelnię na rozgrzany olej.
Jak się zezłocą, przewracamy na drugą stronę.
Gdy zezłocą się z drugiej strony, zdejmujemy z patelni i zjadamy ze smakiem, uważając, aby się nie poparzyć (to ważne, bo pachnie tak smakowicie, że człowiek nie jest w stanie poczekać aż przestygnie) :)
Smacznego!
Składniki:
- wypatroszony łosoś lub dzwonka z łososia
- pieprz cytrynowy (moje odkrycie kulinarne ostatnich tygodni, niezastąpione do ryb właśnie)
- sól
- mąka
- olej rzepakowy do smażenia
Następnie każde dzwonko panierujemy z obu stron w mące i kładziemy na patelnię na rozgrzany olej.
Jak się zezłocą, przewracamy na drugą stronę.
Gdy zezłocą się z drugiej strony, zdejmujemy z patelni i zjadamy ze smakiem, uważając, aby się nie poparzyć (to ważne, bo pachnie tak smakowicie, że człowiek nie jest w stanie poczekać aż przestygnie) :)
Smacznego!