Lody jogurtowe z jagodami

Tym razem przygotowałam lody nie na bazie śmietany, a na żółtkach i jogurcie. Są nieco inne od poprzednio zrobionych czekoladowych - nieco mniej kremowe, bardziej sorbetowe w smaku. I bardzo mocno jagodowe.

Składniki:

3 szklanki jogurtu naturalnego (polecam jogurt własnej roboty)

6 żółtek

10 dag cukru pudru

300 g jagód (ja dałam domową konfiturę jagodową)

Jajka dokładnie sparz przed rozbiciem skorupek, oddziel żółtka od białek. Żółtka ubij z cukrem na białą, puszystą masę. Następnie zmiksuj z jogurtem, i na końcu dodaj rozgniecione jagody. Wstaw do zamrażalnika i co jakiś czas mieszaj (trzeba to zrobić co najmniej 5 razy).

Zdjęcie - Lody jogurtowe z jagodami - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Przepisy z tych kategorii

Jak urządzić modną kuchnię

Jak urządzić modną kuchnię

napiecyku napiecyku
napiecyku

Sima – fiński napój cytrynowy z drożdżami

Sima – fiński napój cytrynowy…

Kardamonowy Kardamonowy
Kardamonovy

Czekoladowe muffiny z nadzieniem serowym

Czekoladowe muffiny z nadzieni…

Smaki na talerzu Smaki na talerzu
Smaki na talerzu

Dobry chleb na zakwasie

Dobry chleb na zakwasie

napiecyku napiecyku
napiecyku

Tarta de Santiago – szybkie migdałowo-cytrynowe ciasto pielgrzyma
1

Tarta de Santiago – szybkie mi…

Krakowgotuje Krakowgotuje
Kraków gotuje!

Donuty jogurtowe z cynamonem

Donuty jogurtowe z cynamonem

napiecyku napiecyku
napiecyku