Lody jogurtowe z jagodami

Tym razem przygotowałam lody nie na bazie śmietany, a na żółtkach i jogurcie. Są nieco inne od poprzednio zrobionych czekoladowych - nieco mniej kremowe, bardziej sorbetowe w smaku. I bardzo mocno jagodowe.

Składniki:

3 szklanki jogurtu naturalnego (polecam jogurt własnej roboty)

6 żółtek

10 dag cukru pudru

300 g jagód (ja dałam domową konfiturę jagodową)

Jajka dokładnie sparz przed rozbiciem skorupek, oddziel żółtka od białek. Żółtka ubij z cukrem na białą, puszystą masę. Następnie zmiksuj z jogurtem, i na końcu dodaj rozgniecione jagody. Wstaw do zamrażalnika i co jakiś czas mieszaj (trzeba to zrobić co najmniej 5 razy).

Zdjęcie - Lody jogurtowe z jagodami - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Przepisy z tych kategorii

Smoothie bananowe z kakao i cynamonem

Smoothie bananowe z kakao i cy…

Kujawski Kujawski
Inspiracje z Kujawskim

Pizza z dyni z pieczoną papryką, fetą i rukolą

Pizza z dyni z pieczoną papryk…

AZgotuj! AZgotuj!
AZgotuj

Kakaowe ciasto z budyniową pianką i jabłkami

Kakaowe ciasto z budyniową pia…

ilovebake ilovebake
I Love Bake

Podwójnie jabłkowe ciasto na lato

Podwójnie jabłkowe ciasto na l…

Krakowgotuje Krakowgotuje
Kraków gotuje!

Wegański deser kokosowy z malinami

Wegański deser kokosowy z mali…

Flymetothespoon Flymetothespoon
Flymetothespoon

Tarta z budyniem, bezą i porzeczkami

Tarta z budyniem, bezą i porze…

ilovebake ilovebake
I Love Bake