lin w śmietanie

lin w śmietanie
Dwa tygodnie nad morzem pełne ryb przyzwyczaiło mnie, że ryba musi być. Kupiłam w piątek świeże filety z lina. To mój debiut jeśli chodzi o tę rybkę. Wyszło ponoć bardzo dobre :)

Lin w śmietanie
  • 400g filetu z lina
  • 2 łyżki mąki
  • sól, pieprz, oliwa
  • duża śmietana 18%
  • świeży tymianek
  • mielony czerwony pieprz
  • sok z cytryny
Zdjęcie - lin w śmietanie - Przepisy kulinarne ze zdjęciamiLina posoliłam delikatnie i popieprzyłam, oprószyłam mąką i usmażyłam. Następnie przełożyłam do naczynia żaroodpornego i skropiłam cytryną. Śmietanę wymieszałam z tymiankiem i pieprzem i polałam lina. Całość wstawiłam do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 20 minut.
Wyszła bardzo delikatna ryba i aromatyczny śmietanowy sosik.

Zdjęcie - lin w śmietanie - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów