Letnie owoce w syropie

Letnie owoce w syropie
Zdjęcie - Letnie owoce w syropie - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Czy da się zatrzymać lato w słoiku?
Jasne!
Tylko spójrz.. Zdjęcie - Letnie owoce w syropie - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
/ przepis własny, na 2 duże 0,5 l słoje/ - 700 g letnich owoców (np. malin, poziomek, brzoskwiń, śliwek, gruszek) - 350 ml wody - 175 g cukru kryształu - sok z 1/2 cytryny Owoce do tego typu przetworów należy wybierać bardziej twarde niż miękkie. Należy je umyć, jeśli jest taka potrzeba pozbawić pestek, pokroić w grubsze paseczki. W rondlu doprowadzić do wrzenia wodę wraz z cukrem i sokiem z cytryny. Do wysokich, wyparzonych słoików ( ja użyłam słoików firmy weck #905) wkładać owoce i zalewać gorącym syropem. Zawekować w piekarniku nagrzanym do 120 stopni C. przez 20 minut. Tak przygotowane owoce w syropie będą doskonałym dodatkiem do owsianki, budyniu czy deserów w zimie. Smacznego!:) Zdjęcie - Letnie owoce w syropie - Przepisy kulinarne ze zdjęciami


Zajrzyjcie na do sklepu internetowego ze słoikami i butelkami tej firmy, ja przepadłam..
Zdjęcie - Letnie owoce w syropie - Przepisy kulinarne ze zdjęciami




Bądź na bieżąco śledź Waniliową na facebooku, instagramie i twitterze
______________________________♥____________________________

Kategorie przepisów