Lemoniada jagodowa
Chyba każdemu upały trochę doskwierają, dlatego znalazłam na nie kolejny sposób – cudowną lemoniadę jagodową. Wspaniale orzeźwia, schładza i jest pyszna. Przypomnijcie sobie również o arbuzowym mojito, nektarynkowym smoothie i cynamonowej kawie mrożonej. Spróbujcie wszystkiego!
Lemoniada jagodowa składniki:- 1l wody
- 200g jagód
- sok z 1 cytryny + kilka plastrów
- garść listków mięty
- 1 łyżka miodu
- 1 łyżka syropu malinowego
- lód w kostkach
Miód, sok z cytryny i syrop malinowy zalewam wodą, dokładnie mieszam.
Dodaję jagody, lekko je rozgniatam drewnianą łyżką, wrzucam miętę, kostki lodu i plastry cytryny.
Podaję dobrze schłodzone (dobrze jest też schłodzić naczynie, w którym podajemy).