Leczo z cukinii na zimę

Leczo z cukinii na zimę

Leczo z cukinii na zimę, wystarczy dodać kiełbaskę cebulę i mamy szybki obiadek zimą .

Zdjęcie - LECZO Z CUKINII NA ZIMĘ   - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

4 KG. CUKINII (po oczyszczeniu )

1 KG. PAPRYKI CZERWONEJ

2 ŁYŻKI SOLI

7 ŁYŻEK CUKRU

5 POMIDORÓW

3 SŁOICZKI KONCENTRATU POMIDOROWEGO

Młodą cukinię lub kabaczka pokroić w grubszą kostkę i poukładać w słoikach. Pomidory sparzyć i obrać ze skóry następnie pokroić w grubszą kostkę i do garnka, paprykę również sparzyć i obrać ze skóry oczyścić i pokroić na kawałki i do garnka wszystko posolić i odstawić. W drugim garnku wymieszać koncentraty z solą i odrobiną wody. Warzywa układać na przemian z pomidorami, papryka i cukinią - wszystko zalać sosem z koncentratu zamknąć i pasteryzować 25 minut - wyjąć na ręczniki i przykryć do całkowitego przestudzenia.

Zdjęcie - LECZO Z CUKINII NA ZIMĘ   - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów