Leczo wegetariańskie z cukinią i bakłażanem
Składniki
- 1,5 kg pomidorów
- 500 g przecieru pomidorowego
- 400 g cukinii (1 szt.)
- 300 g pieczarek
- 300 g bakłażana (1 szt.)
- 200 g papryki żółtej (1 szt.)
- 200 g papryki pomarańczowej (1 szt.)
- 200 g papryki czerwonej (1 szt.)
- 200 g kaszy gryczanej niepalonej (opcjonalnie)
- 100 g cebuli (1 szt.)
- 4 łyżki oleju Kujawski z pomidorami, czosnkiem i bazylią
- 4 ząbki czosnku
- 2 łyżki koncentratu pomidorowego
- 1 łyżeczka słodkiej wędzonej papryki
- 1 łyżeczka nasion kopru włoskiego
- 1 łyżeczka suszonego oregano
- ½ łyżeczki ostrej wędzonej papryki
- ¼ łyżeczki cynamonu
- sól
- pieprz