Łazanki

Łazanki

Dziś na obiadek przygotowałam łazanki makaron już dawno przygotowany na nie czekał ,ale jakoś nie było czasu aż do dziś i faktycznie wyszły pyszne bo dzieci zjadły po dwa talerze tak im smakowało i nie tylko im :-)

Zdjęcie - ŁAZANKI   - Przepisy kulinarne ze zdjęciami


1,5 kg KAPUSTY BIAŁEJ

60 dag PIECZAREK

1/2 KOSTKI SMALCU

4 CEBULE

300 g MAKARONU ŁAZANKI

SÓL,PIEPRZ DO SMAKU

1/2 ŁYŻECZKI VEGETY

Kapustę oczyścić z brzydkich liści następnie pokroić na małe kwadraty posolić i przełożyć do garnka podlewając wodą i gotować do miękkości kapusty i prawie całkowitego odparowania wody. Cebulę obrać i pokroić w piórka podsmażyć na smalcu - gdy kapusta będzie już miękka wyłączyć i dodać cebulę, kolejno pokroić na plasterki pieczarki i również podsmażyć i przełożyć do kapusty. Roztopić smalec na patelni włączyć kapustę na gazie dodać mąkę do smalcu i szybko wymieszać - przełożyć do garnka z kapustą i szybko zamieszać. Ugotować makaron łazanki lub wstążeczki według przepisu odcedzić i wymieszać z kapusta w garnku - podawać na gorąco.

Zdjęcie - ŁAZANKI   - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Zdjęcie - ŁAZANKI   - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Wydrukuj przepis

Kategorie przepisów