Lassi kokosowo-cytrynowe
Lassi to zdecydowanie moje odkrycie tego lata. Sama nie wiem, czemu nie próbowałam go wcześniej, ale cóż, lepiej późno niż wcale.
Przepis na to lassi znalazłam na Przepisotece.
Składniki (na 4 porcje):
- 400 ml mleczka kokosowego;
- 400 ml jogurtu naturalnego;
- sok z połowy cytryny;
- 5 łyżek cukru (teoretycznie, możecie dać mniej albo więcej, byle Wam smakowało);
- opcjonalnie: kostki lodu.
1. Wszystkie składniki wrzucamy do blendera i miksujemy, póki składniki się nie połączą i nie powstanie taka ładna pianka.
Mam nadzieję, że lato jeszcze nas nie opuszcza i zdążę w tym roku spróbować lassi tradycyjnego - na słono i z chili.
Przepis na to lassi znalazłam na Przepisotece.
Składniki (na 4 porcje):
- 400 ml mleczka kokosowego;
- 400 ml jogurtu naturalnego;
- sok z połowy cytryny;
- 5 łyżek cukru (teoretycznie, możecie dać mniej albo więcej, byle Wam smakowało);
- opcjonalnie: kostki lodu.
1. Wszystkie składniki wrzucamy do blendera i miksujemy, póki składniki się nie połączą i nie powstanie taka ładna pianka.
Mam nadzieję, że lato jeszcze nas nie opuszcza i zdążę w tym roku spróbować lassi tradycyjnego - na słono i z chili.