Kurczak z piwkiem

Kurczak z piwkiem

Najlepszy kurczaczek z piwkiem lub z kostką rosołową mniam mniam chrupiący z wierzchu a wilgotny w środku i nawet pierś jest smaczna a nigdy niema komu jej zjeść bo za sucha ale nie tym razem :-)  choć nie zawsze można z piwem ze względu na dziec...

Zdjęcie - KURCZAK Z PIWKIEM  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

KURCZAK 1,8 kg

PAPRYKA SŁODKA 1 ŁYŻKA

PRZYPRAWA KNORR ZŁOTY KURCZAK 3 ŁYŻKI

SÓL DO SMAKU

1 ŁYŻKA PAPRYKI OSTREJ

1 KOSTKA ROSOŁOWA LUB SZKLANKA PIWA

2 ŁYŻKI OLIWY Z OLIWEK

3 ZĄBKI CZOSNKU ZMIAŻDŻONEGO

Kurczaka natrzeć przyprawami i polać oliwą ,pozostawić do przegryzienia na kilka godzin. Następnie do specjalnego garnka wlać rozpuszczona kostkę rosołową (ZAMIAST KOSTKI MOŻE BYĆ PIWO) i nałożyć kurczaka piec w nagrzanym piekarniku 180 C ok 1 godziny.

Jeśli nie mamy takiego garnka wystarczy nam słoik lub butelka żebyśmy mogli nałożyć kurczaka.


Wydrukuj przepis

Kategorie przepisów