Kurczak z ananasem
Kotleciki z podpieczonym ananasem i żółtym serem rozpływają się w ustach mięciutki i delikatny kotlecik, słodkawy ananas i ciągnący ser żółty pucha
2 PODWÓJNE FILETY Z KURCZAKA
8 PLASTRY ANANASA Z PUSZKI
8 DUŻYCH PLASTRÓW ŻÓŁTEGO SERA
4 ŁYŻKI PAPRYKI SŁODKIEJ W PROSZKU
SÓL, PIEPRZ
2 ŁYŻKI OLIWY Z OLIWEK
Mięso umyć, podzielić na mniejsze kotlety przyprawić polać odrobiną oliwy i odstawić na godzinkę by się przegryzło. Następnie na każdy kotlecik kładziemy po plasterku ananasa z puszki i wstawiamy do nagrzanego piekarnika na 15 minut 180 C po tym czasie wyjmujemy i układamy ser i wstawiamy ponownie do piekarnika na ok 10 - 15 minut . Blaszce posmarować delikatnie tłuszczem lub wyłożyć papierem do pieczenia.
Podawać z surówką i ziemniaczkami.
Smacznego