Kuleczki - herbatnikowe krówki
Co tu dużo pisać - słodkie mordoklejki wzbogacone o chrupiące kawałki herbatników.
Proste i szybkie w przygotowaniu - idealne, gdy najdzie ochota na słodkie. Mała uwaga: czasem trudno zachować przy nich umiar.
Składniki:
inspiracja tym przepisem
- 200 g masy krówkowej
- ok. 20 herbatników
- dodatkowo do obtoczenia: herbatniki pokruszone na pył, ale mogą być również zmielone migdały czy wiórki kokosowe
Herbatniki porządnie pokruszyć (najwygodniej przy pomocy robota kuchennego, ale można też przełożyć je do mocnej foliówki i potraktować wałkiem). Dodać do nich masę krówkową i wymieszać.
Z masy formować kulki wielkości orzecha włoskiego a następnie obtoczyć go w wybranej posypce.
Wybaczcie straszną jakość zdjęć ;)
P.S. Porzucam na chwilę bloga (do 6.02). W miarę możliwości będę odpisywać na pytania - jeśli warunki pozwolą i będę jeszcze miała na cokolwiek siłę po całym dniu na stoku :)
Trzymajcie się ciepło!