Kruche rogaliki z powidłami
Kruche i delikatne rogaliki z powidłami śliwkowymi – moje ulubione Przepis, stary i sprawdzony. Wypiek bardzo szybki i zawsze się udaje. idealne do popołudniowej kawy, smaczne nawet po 2 dniach -jeśli zostaną
CIASTO:
3 szklanki mąki
250 g margaryny do pieczenia
250 g serka homogenizowanego
na nadzienie: konfitura,powidła- co dusza zapragnie w danym momencie
Wszystkie składniki zagnieść ze sobą. Ciasto podzielić na 4 części i rozwałkować na koło. Podzielić na 8 części. Na każdym trójkącie położyć małą łyżeczkę konfitury i zwijać w rogaliki.
Przygotowne rogaliki kładziemy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Pieczemy aż do uzyskania pięknego złotego koloru w temperaturze piekarnika 180 stopni(około 20 minut).
Upieczone rogaliki smarujemy lukrem.
Końcowy efekt był taki: