Kruche ciasteczka z twarożkiem

Kruche ciasteczka z twarożkiem
Zdjęcie - Kruche ciasteczka z twarożkiem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Kruche ciasteczka z twarożkiem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Kruche ciasteczka z twarożkiem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Kruche ciasteczka z twarożkiem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Składniki na ciasto:
  • 125 g cukru pudru
  • 250 g mąki
  • 125 g margaryny Palma z Kruszwicy
  • 1 jajko
na farsz:
  • 240 g twarogu półtłustego
  • 6 łyżek miodu spadziowego
  • 1 banan
  • 1 jajko
Przygotowanie

Ciasto wyrobić, schłodzić w lodówce (30 minut) i wyłożyć nim foremki do tartaletek. Piec 15 minut w piecu nagrzanym do 200 stopni Celsjusza do zrumienienia.


Twaróg zmiksować w blenderze z miodem i bananem. Masę wymieszać z jajkiem i napełnić nią podpieczone foremki z ciasta, zapiekać jeszcze 5 minut.



Przepis pochodzi z gotujzwojciechem.blogspot.com

Kategorie przepisów