Kruche ciasteczka z dżemem
            Ja ciasto podzieliłam na 2 części z jednej przygotowałam gwiazdki, które zachwyciły mnie na instagramie, a z reszty maluchy wycinały co im się podobało. 
- 200 g masła  lub margaryny
 - 1 całe jajko
 - 2 żółtka
 - 180 g cukru
 - szczypta soli
 - 450 g mąki pszennej
 - 1 łyżeczka proszku do pieczenia
 - dowolny ulubiony dżem
 
Miękkie
 masło ucieramy na najwyższych obrotach miksera z cukrem, szczyptą soli, jajkiem i żółtkami do momentu aż cukier się rozpuści i powstanie puszysta masa. Następnie 
przesiewamy mąkę z proszkiem do pieczenia i zagniatamy ciasto. Jeśli za bardzo klei się do dłoni to dosypujemy jeszcze trochę mąki i zagniatamy. Gotowe ciasto zawijamy w folię spożywczą i wkładamy 
na 1h do lodówki. Schłodzone ciasto  rozwałkowujemy na wysokość około 3 -
 4 mm i wykrawamy ciasteczka. Układamy na blaszce 
wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy na złoty kolor, w 170 stopniach C ok 10 - 12 minut. Studzimy
 i oprószamy cukrem pudrem, a następnie przekładamy dżemem., który wcześniej podgrzewamy.

            
