Krewetki na ostro!

Krewetki na ostro!

kilogram krewetek - surowych! najlepiej już obranych - rozmrożonych jeśli były zamrożone

białe wytrawne wino - około szklanki, może trochę mniej

6-8 ząbków czosnku

2 małe czerwone papryczki chilli

olej do smażenia

Na dużej patelni lub w szerokim garnku stalowym rozgrzać olej, wrzucić posiekany czosnek, posiekaną papryczkę i krótko podsmażyć. Na to wrzucić przygotowane krewetki i zamieszać. Dolać wina i smażyć całość aż krewetki zrobią się ładnie różowe.

To wszystko.

Smacznego!

PS Właściwie można je jeszcze posypać siekana, zieloną kolendrą. Chyba, ze ktoś nie lubi kolendry ;-)

Przepisy z tych kategorii

Kalmary faszerowane chorizo z sosem pomidorowym

Kalmary faszerowane chorizo z…

ulcik ulcik
Kuchnia na wzgórzu

Krewetki gotowane i podane ze stoutem

Krewetki gotowane i podane ze…

Kasia Kasia
Pełny talerz

Małże z lubczykiem i chili

Małże z lubczykiem i chili

Kasia Kasia
Pełny talerz

Krewetki (po prostu)
11

Krewetki (po prostu)

Agatajot Agatajot
Kuchnia Agaty

Krewetki z czosnkiem na maśle
1

Krewetki z czosnkiem na maśle

Ali Ali
Pieczenie chleba i inne przepisy

Azjatycka zupa laksa z krewetkami

Azjatycka zupa laksa z krewetk…

Dagmara Dagmara
U stóp Benbulbena

Przepisy z tych kategorii

Gulasz z indyka z kurkami
1

Gulasz z indyka z kurkami

Nika Nika
Gotuj zdrowo!Guten Appetit

Dorsz na imbirowym mango

Dorsz na imbirowym mango

Cynamonowe szczęście Cynamonowe szczęście
Cynamonowe szczęście

Bataty smażone z fasolką szparagową, boczkiem i suszonym pomidorem
1

Bataty smażone z fasolką szpar…

Beti Beti
kruche babeczki

Ziemniaki  z fasolką i boczkiem

Ziemniaki z fasolką i boczkie…

wiosenka27 wiosenka27
Eksplozja smaku

Czerwone curry z rybą, fasolką i batatami

Czerwone curry z rybą, fasolką…

Dzi Dzi
karmelowy

Bigos z patisona

Bigos z patisona

Cynamonowe szczęście Cynamonowe szczęście
Cynamonowe szczęście