Krewetki na ostro!

Krewetki na ostro!

kilogram krewetek - surowych! najlepiej już obranych - rozmrożonych jeśli były zamrożone

białe wytrawne wino - około szklanki, może trochę mniej

6-8 ząbków czosnku

2 małe czerwone papryczki chilli

olej do smażenia

Na dużej patelni lub w szerokim garnku stalowym rozgrzać olej, wrzucić posiekany czosnek, posiekaną papryczkę i krótko podsmażyć. Na to wrzucić przygotowane krewetki i zamieszać. Dolać wina i smażyć całość aż krewetki zrobią się ładnie różowe.

To wszystko.

Smacznego!

PS Właściwie można je jeszcze posypać siekana, zieloną kolendrą. Chyba, ze ktoś nie lubi kolendry ;-)

Przepisy z tych kategorii

Kalmary faszerowane chorizo z sosem pomidorowym

Kalmary faszerowane chorizo z…

ulcik ulcik
Kuchnia na wzgórzu

Krewetki gotowane i podane ze stoutem

Krewetki gotowane i podane ze…

Kasia Kasia
Pełny talerz

Małże z lubczykiem i chili

Małże z lubczykiem i chili

Kasia Kasia
Pełny talerz

Krewetki (po prostu)
11

Krewetki (po prostu)

Agatajot Agatajot
Kuchnia Agaty

Krewetki z czosnkiem na maśle
1

Krewetki z czosnkiem na maśle

Ali Ali
Pieczenie chleba i inne przepisy

Mleko owsiane

Mleko owsiane

Kardamonovy Kardamonovy
Kardamonovy

Przepisy z tych kategorii

Bigos z młodej kapusty
1

Bigos z młodej kapusty

mariwanna mariwanna
Obiad gotowy!

Piersi kacze w sosie rabarbarowo-pomarańczowym

Piersi kacze w sosie rabarbaro…

Dzi Dzi
karmelowy

Makaron z białym serem i owocami - lekkie danie na słodko

Makaron z białym serem i owoca…

Małgorzata Małgorzata
Codzienna kuchnia niecodzienna

Bakłażan faszerowany ciecierzycą

Bakłażan faszerowany ciecierzy…

Nika Nika
Gotuj zdrowo!Guten Appetit

Zielone kopytka ze szpinakiem
2

Zielone kopytka ze szpinakiem

kolorowo-torcikowo kolorowo-torcikowo
kolorowo-torcikowo

Pieczone skrzydełka w Coca-Coli
1

Pieczone skrzydełka w Coca-Col…

Dzi Dzi
karmelowy