Krem marchewkowy z ryżem jaśminowym

Krem marchewkowy z ryżem jaśminowym
Bardzo dobry zdrowy krem wspaniale pasuje na jesienny obiad.

Krem marchewkowy z ryżem jaśminowym


składniki
2 łyżki masła
1/2 kg marchewki
1/2 szklanki śmietany 30 %
2 szklanki bulionu warzywnego
imbir
Sól morska
pieprz kolorowy
1 woreczek ryż jaśminowy Podravka
1 szt cebula

Marchewkę obieramy i kroimy w kosteczkę , cebule drobno siekamy. W garnku z grubym dnem podsmażamy na masełku posiekaną cebulę. Następnie dodajemy pokrojoną marchewkę i podsmażamy. Zalewamy bulionem i dusimy do miękkości. Doprawiamy do smaku sola i pieprzem. Dodajemy starty kawałeczek imbiru. Miksujemy wszystko na krem. Wykończamy śmietaną 30 procent. Podajemy z ryżem jaśminowym.

Zdjęcie - Krem marchewkowy z ryżem jaśminowym - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów