Kotlety ziemniaczane

Kotlety ziemniaczane

Kotleciki ziemniaczane jak znalazł z ziemniaków z poprzedniego dnia można dodać do nich szczypior czy jakieś świeże siekane zioła lub po prostu ser żółty do środka i polać dowolnym sosem mięsnym lub grzybowym pychotka.


1 KG UGOTOWANYCH ZIEMNIAKÓW

1 JAJKO

SZCZYPTA SOLI I PIEPRZU

200 g. MAKI PSZENNEJ

1 PĘCZEK SZCZYPIORKU

BUŁKA TARTA

OLEJ DO SMAŻENIA

Ziemniaki zmielić dodać przyprawy, pokrojony drobniutko szczypiorek jajko oraz mąkę. Ciast będzie się kleiło do rąk dość mocno więc ręce obtaczać w mące i postarać się podzielić na porcję i obtaczać w bułce tartej i smażyć na gorącym oleju na złoty kolor z obu stron.

Zdjęcie - KOTLETY ZIEMNIACZANE  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów