Kotlety ziemniaczane

Kotleciki ziemniaczane jak znalazł z ziemniaków z poprzedniego dnia można dodać do nich szczypior czy jakieś świeże siekane zioła lub po prostu ser żółty do środka i polać dowolnym sosem mięsnym lub grzybowym pychotka.


1 KG UGOTOWANYCH ZIEMNIAKÓW

1 JAJKO

SZCZYPTA SOLI I PIEPRZU

200 g. MAKI PSZENNEJ

1 PĘCZEK SZCZYPIORKU

BUŁKA TARTA

OLEJ DO SMAŻENIA

Ziemniaki zmielić dodać przyprawy, pokrojony drobniutko szczypiorek jajko oraz mąkę. Ciast będzie się kleiło do rąk dość mocno więc ręce obtaczać w mące i postarać się podzielić na porcję i obtaczać w bułce tartej i smażyć na gorącym oleju na złoty kolor z obu stron.

Zdjęcie - KOTLETY ZIEMNIACZANE  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Przepisy z tych kategorii

Pory w śmietanie
2

Pory w śmietanie

Dzi Dzi
karmelowy

Topinambur z piekarnika
2

Topinambur z piekarnika

Nika Nika
Gotuj zdrowo!Guten Appetit

Puree z topinambura
1

Puree z topinambura

Dzi Dzi
karmelowy

Puree z kalafiora z jarmużem
3

Puree z kalafiora z jarmużem

Dzi Dzi
karmelowy

Kotlety kalafiorowe
4

Kotlety kalafiorowe

Ostra Na Słodko Ostra Na Słodko
Ostra Na Słodko

Kiełbaski w sosie pomidorowym
2

Kiełbaski w sosie pomidorowym

Anna Anna
Słodko - gorzki świat