Kotlety z kalafiora
Kotlety z kalafiora stanowią naprawdę bardzo dobrą alternatywę dla kotletów z mięsa mielonego. Są sycące i pyszne. Można je podać z ziemniakami i sałatką np. mizerią. Kotleciki smakowały nawet mojemu synowi, który nie przepada z smakiem kalafiora. Kotlety usmażyłam jak zwykłe kotlety mielone. Kotlety z kalafiora to również smaczne danie obiadowe, które mogą spożywać wegetarianie. Polecam wszystkim, którzy maja odwagę kosztować nowych smaków :)
Przepis na kotlety z kalafiora składniki
1 kalafior
1 jajko
1 cebula
bułka tarta
sól i pieprz
Jak zrobić kotlety z kalafiora Kalafiora gotujemy w osolonej wodzie do miękkości, cedzimy i przekładamy do miski. Następnie rozgniatamy kalafior za pomocą widelca, wbijamy jako, doprawiamy solą i pieprzem. cebulę obieramy, kroimy w kosteczkę i smażymy na oleju na złoty kolor. Cebulę dodajemy do kalafiora, wsypujemy ok 1/2 szklanki bułki tartej i formujemy kotlety. Smażymy na rozgrzanym oleju. Podajemy z ziemniakami i sałatką.
Smacznego!
Opublikowane: 07.10.2016
ekspansja-smaku