KOTLETY SOJOWE
O właściwościach i zaletach soi pisałam przy flaczkach sojowych.Oprócz tego,że jest zdrowa -
to bardzo prosto się ją przyrządza. Zamiast tradycyjnych kotletów schabowych,dziś proponuję sojowe.
Składniki:
- kotlety z soi
- 2 szt.jajek
- bułka tarta
- olej do smażenia
- bulion
- ziele angielskie,liście laurowe
- parę ząbków czosnku
- sól,pieprz
Następnie włożyłam kotlety i gotowałam je około 10-15 minut.
Wyłowiłam je z wywaru,odsączyłam i doprawiłam jeszcze trochę solą,pieprzem i czosnkiem.
Obtaczałam kotlety w roztrzepanych jajkach
i bułce tartej.
Smażyłam kotlety na rozgrzanym oleju, aż przybrały złoto-brązowy kolor.
Można je podawać z dowolnymi dodatkami-jak to kotlety;) A i na zimno nie są złe;)Smacznego!