KOTLETY SOJOWE
![KOTLETY SOJOWE](/obrazek/duze/kotlety-sojowe-103314.jpeg)
![Zdjęcie: KOTLETY SOJOWE Zdjęcie - KOTLETY SOJOWE - Przepisy kulinarne ze zdjęciami](/obrazek/103314.jpeg)
O właściwościach i zaletach soi pisałam przy flaczkach sojowych.Oprócz tego,że jest zdrowa -
to bardzo prosto się ją przyrządza. Zamiast tradycyjnych kotletów schabowych,dziś proponuję sojowe.
![Zdjęcie: KOTLETY SOJOWE Zdjęcie - KOTLETY SOJOWE - Przepisy kulinarne ze zdjęciami](/obrazek/103315.jpeg)
Składniki:
- kotlety z soi
- 2 szt.jajek
- bułka tarta
- olej do smażenia
- bulion
- ziele angielskie,liście laurowe
- parę ząbków czosnku
- sól,pieprz
![Zdjęcie: KOTLETY SOJOWE Zdjęcie - KOTLETY SOJOWE - Przepisy kulinarne ze zdjęciami](/obrazek/103316.jpeg)
Następnie włożyłam kotlety i gotowałam je około 10-15 minut.
![Zdjęcie: KOTLETY SOJOWE Zdjęcie - KOTLETY SOJOWE - Przepisy kulinarne ze zdjęciami](/obrazek/103317.jpeg)
Wyłowiłam je z wywaru,odsączyłam i doprawiłam jeszcze trochę solą,pieprzem i czosnkiem.
Obtaczałam kotlety w roztrzepanych jajkach
![Zdjęcie: KOTLETY SOJOWE Zdjęcie - KOTLETY SOJOWE - Przepisy kulinarne ze zdjęciami](/obrazek/103318.jpeg)
i bułce tartej.
![Zdjęcie: KOTLETY SOJOWE Zdjęcie - KOTLETY SOJOWE - Przepisy kulinarne ze zdjęciami](/obrazek/103319.jpeg)
Smażyłam kotlety na rozgrzanym oleju, aż przybrały złoto-brązowy kolor.
![Zdjęcie: KOTLETY SOJOWE Zdjęcie - KOTLETY SOJOWE - Przepisy kulinarne ze zdjęciami](/obrazek/103320.jpeg)
Można je podawać z dowolnymi dodatkami-jak to kotlety;) A i na zimno nie są złe;)Smacznego!
![Zdjęcie: KOTLETY SOJOWE Zdjęcie - KOTLETY SOJOWE - Przepisy kulinarne ze zdjęciami](/obrazek/103321.jpeg)
![Zdjęcie: KOTLETY SOJOWE Zdjęcie - KOTLETY SOJOWE - Przepisy kulinarne ze zdjęciami](/obrazek/103322.jpeg)