Kotlety mielone z serem cheddar
 
            To moja ulubiona wersja kotletów mielonych. Dodatek sera cheddar sprawia, że rozpływają się w ustach! Są mięciutkie i soczyste, ser dodaje ciekawego smaku. Jeśli nie macie pod ręką sera cheddar, możecie użyć innego żółtego sera, najlepiej dość wyrazistego w smaku. Dla tych, którym klasyczny mielony się już przejadł przypominam dwa inne przepisy :
Smacznego!
 Pin
	            
	        
	            
	            	
 	            	    
 	            	        
 	            	        
 	            	        
 	            	        
 	            	        
 	            	    
 	            	
	                Print
	            
	        
		            
				
			
			
				Kotlety mielone z serem cheddarPorcje
					
						
	            
	            	
 	            	    
 	            	
	            	Pin
	            
	        
	            
	            	
 	            	    
 	            	        
 	            	        
 	            	        
 	            	        
 	            	        
 	            	    
 	            	
	                Print
	            
	        
		            
				
			
			
				Kotlety mielone z serem cheddarPorcje10
kotletówSkładniki- 500 g łopatki wieprzowej 
- 1 cebula 
- 1 ząbek czosnku 
- garść startego sera cheddar 
- 1 bułka 
- 1 jajko 
- sól, pieprz 
- Dodatkowo :
- bułka tarta 
- olej 
- Bułkę namoczyć w wodzie przez 10 minut.
- Mięso razem z namoczoną i odsączoną bułką zmielić w maszynce.
- Cebulę i czosnek obrać, cebulę posiekać w drobną kostkę, czosnek wycisnąć przez praskę, dodać do mięsa. Dodać ser, jajko, 1 łyżeczkę soli i 1/3 łyżeczki
 pieprzu. Dokładnie wymieszać i uformować kotlety. Każdy obtoczyć w bułce
 tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju na złoto z obu stron.
 
            