Kotleciki z fasoli Jaś

Kotleciki z fasoli Jaś
przepis:

2 szklanki ugotowanej fasoli Jaś

1 jajko

1 cebula

1 ząbek czosnku

3 łyżki posiekanych listków bazylii

olej

sól, pieprz

kaszka kukurydziana do obtoczenia kotlecików

Fasolę podusić widelcem.

Cebulę pokroić w kostkę, zeszklić na 2 łyżkach rozgrzanego oleju.

Do fasoli dodać jajko, cebulę, zmiażdżony ząbek czosnku, posiekaną bazylię, sól i pieprz.

Masę dobrze wymieszać, uformować z niej okrągłe kotleciki, obtoczyć je w kaszce kukurydzianej.

Kotleciki smażyć na rozgrzanym oleju.

Zdjęcie - Kotleciki z fasoli Jaś - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów