Kotleciki rybne

Kotleciki rybne

Bardzo smaczne mięso z ryb zawierają dużo białka potrzebnego naszemu organizmowi, jak również składniki mineralne ważne dla naszego organizmu fosfor, wapń oraz witaminy z grupy B … Smaczne i zdrowe

Zdjęcie - KOTLECIKI RYBNE   - Przepisy kulinarne ze zdjęciami


50 dag FILETÓW Z RYBY (dorsza lub panga)

2 – 3 ŁYŻKI BUŁKI TARTEJ + do panierowania 4 łyżki

1 JAJKO

SÓL, PIEPRZ do smaku

Filety zmielić przez maszynkę do mięsa dodać przyprawy, jajko i wymieszać następnie dosypać bułki tartej tak by można było formować kotleciki. Po wymieszaniu formujemy kotleciki i obtaczamy w bułce tartej smażymy na złoty kolor na rozgrzanym oleju z obu stron.

Podawać z ziemniaczkami.

Zdjęcie - KOTLECIKI RYBNE   - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

Wydrukuj przepis

Kategorie przepisów