Kopertowe rogaliki z czekoladą
Najprostszy na świecie przepis na rogaliki przerobiony na kopertki z kawałkami czekolady w środku i kremową polewą z białej czekolady na zewnątrz. Bardzo smakowite urozmaicenie…
Najbardziej smakowały dzieciom
SKŁADNIKI:
4,5 szklanki mąki
375 g margaryny do pieczenia
375 g serka homogenizowanego
czekolada: gorzka i mleczna
polewa z białej czekolady
Mąkę, margarynę i serek zagnieść ze sobą. Ciasto podzielić na części i rozwałkować na koło i podzielić na 8 części. Na każdym trójkącie położyć kostkę czekolady i zwijać jak rogaliki zaginając jednak brzegi, by wyszła koperta. Chodzi o to by czekolada nie wypłynęła podczas pieczenia.
Gotowe kłaść na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na około 25 minut – muszą mieć złoty kolor.
Rogaliki przestudzić i udekorować polewą z białej czekolady.