Kompot jabłkowo-miętowy

Kolejny z kompotów - pyszny, zdrowy, orzeźwiający.

Kompot jabłkowo-miętowy

  • ok. 1/2 kg jabłek
  • 3 płaskie łyżki cukru (jeżeli jabłka były kwaskowe)
  • ok. 7-10 listków świeżej mięty
  • 1,5 l. wody

Jabłka obrać, wydrążyć, pokroić na małe kawałeczki, włożyć do wody z dodatkiem cukru i zagotować. Gotować bez przykrycia ok. 10 minut, po czym zgasić ogień, wsypać opłukane liście mięty, przykryć pokrywką i parzyć kolejne 5 minut. Ostudzić, odcedzić. Można podawać z kostkami lodu.

Zdjęcie - Kompot  jabłkowo-miętowy - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Przepisy z tych kategorii

Kompot jabłkowy
6

Kompot jabłkowy

Kardamonowy Kardamonowy
Kardamonovy

Kompot ze śliwkami na zimę
1

Kompot ze śliwkami na zimę

Kardamonowy Kardamonowy
Kardamonovy

Koktajl ze szpinakiem i ananasem
1

Koktajl ze szpinakiem i ananas…

mapik2705 mapik2705
Świat Domowej Kuchni

Koktajl marchewkowy z pomarańczą
2

Koktajl marchewkowy z pomarańc…

wiosenka27 wiosenka27
Eksplozja smaku

Espresso tonic
1

Espresso tonic

Kardamonowy Kardamonowy
Kardamonovy

Sok agrestowy i porzeczkowy z sokownika
1

Sok agrestowy i porzeczkowy z…

zacisze kuchenne zacisze kuchenne
zacisze kuchenne

Przepisy z tych kategorii

Granola z masłem orzechowym i chipsami bananowymi
2

Granola z masłem orzechowym i…

food² food²
Food Square

Barszcz czerwony z ziemniakami i jajkami

Barszcz czerwony z ziemniakami…

Kardamonowy Kardamonowy
Kardamonovy

Sałatka z młodej cukinii z miętą i fetą
1

Sałatka z młodej cukinii z mię…

Kardamonowy Kardamonowy
Kardamonovy

Najlepsze buraki do obiadu lub na przekąskę
1

Najlepsze buraki do obiadu lub…

AZgotuj! AZgotuj!
AZgotuj

Szarlotka z budyniem w słoiku z orzechami bez pieczenia
1

Szarlotka z budyniem w słoiku…

AZgotuj! AZgotuj!
AZgotuj

Chinkali, gruzińskie pierogi z mięsem
2

Chinkali, gruzińskie pierogi z…

Iwona Iwona
Smakowity blog kulinarny