Kolorowe szaszłyki
Na ostatnie wakacyjne dni polecam danie lekkie, smaczne i bardzo efektowne. Można je przyrządzić zarówno na grillu, jak i w piekarniku, więc nie ma znaczenia pogoda i miejsce zamieszkania.
Składniki:
Pieczemy na czym kto ma i lubi i jak kto woli :) Ja swoje piekłam 40 minut w gazowym piekarniku, ułożone na blasze na folii i przykryte folią, którą to folię na ostatnie 10 minut pieczenia zdjęłam. Tak wyglądały po upieczeniu.
Cieszyły oczy i podniebienia, choć niestety krótko, bo zostały pożarte w tempie ekspresowym.
Składniki:
- mięso drobiowe
- papryka kolorowa
- cienka cukinia
- cebula
- przyprawy (co kto lubi)
- odrobina oleju
Pieczemy na czym kto ma i lubi i jak kto woli :) Ja swoje piekłam 40 minut w gazowym piekarniku, ułożone na blasze na folii i przykryte folią, którą to folię na ostatnie 10 minut pieczenia zdjęłam. Tak wyglądały po upieczeniu.
Cieszyły oczy i podniebienia, choć niestety krótko, bo zostały pożarte w tempie ekspresowym.