Kolorowe szaszłyki

Kolorowe szaszłyki
Na ostatnie wakacyjne dni polecam danie lekkie, smaczne i bardzo efektowne. Można je przyrządzić zarówno na grillu, jak i w piekarniku, więc nie ma znaczenia pogoda i miejsce zamieszkania.

Składniki:
  • mięso drobiowe
  • papryka kolorowa
  • cienka cukinia
  • cebula
  • przyprawy (co kto lubi)
  • odrobina oleju
Składniki kroimy na kawałki, nadziewamy na przemian na patyczki do szaszłyków, uprzednio sparzone wrzątkiem. Smarujemy szaszłyki olejem i posypujemy ze wszystkich stron przyprawami; odstawiamy na minimum godzinę.

Zdjęcie - kolorowe szaszłyki  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Pieczemy na czym kto ma i lubi i jak kto woli :) Ja swoje piekłam 40 minut w gazowym piekarniku, ułożone na blasze na folii i przykryte folią, którą to folię na ostatnie 10 minut pieczenia zdjęłam. Tak wyglądały po upieczeniu.

Zdjęcie - kolorowe szaszłyki  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Cieszyły oczy i podniebienia, choć niestety krótko, bo zostały pożarte w tempie ekspresowym.

Kategorie przepisów