Kokosowe jajka

Kokosowe  jajka

Szybki i prosty, aczkolwiek bardzo efektowny deser wielkanocny. Przepis znalazłam w "Poradniku smakosza" nr 3-4 z 2006 roku. Polecam !

Zdjęcie - Kokosowe  jajka  - Przepisy kulinarne ze zdjęciamiZdjęcie - Kokosowe  jajka  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Składniki:

2/3 szklanki cukru pudru

200-250g masła dobrej jakości

450g herbatników

2 łyżki kawy instant

olejek migdałowy

wiórki kokosowe najlepiej różnokolorowe

 

Herbatniki wrzucić do woreczka foliowego i dokładnie pokruszyć wałkiem. Masło zmiksować z cukrem. Dodać herbatniki, kawę rozpuszczoną w małej ilości mleka oraz olejek, dokładnie wymieszać. Rękami formować jajka, a następnie obtoczyć je w wiórkach. Przechowywać w lodówce.

 


Kategorie przepisów