Kokosowe babeczki z miodem
Gęste, zbite, słodkie babeczki upieczone praktycznie z samego kokosu. Po prostu pyszne. Przepadam za kokosem więc takie babeczki to po prostu spełnienie moich marzeń. No i oczywiście są bardzo proste w przygotowaniu. Przepis znalazłam tutaj. Serdecznie polecam.
Składniki na 12 babeczek:
- 300 ml mleka
- 2 łyżeczki miodu
- 250g wiórek kokosowych
- 120g cukru
- 2 jajka
- 70g mąki
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
Piekarnik nastaw na 200C. Formę na muffiny wyłóż papilotkami.
Mleko wlej do małego garnuszka dodaj miód i podgrzewaj do rozpuszczenia miodu.
W osobnej misce wymieszaj wiórki kokosowe, cukier, mąkę i proszek do pieczenia.
Wlej do tej masy mleko z miodem, dodaj jajka i dokładnie wymieszaj wszystkie składniki.
Surowe ciasto przełóż do papilotek. Możesz wypełnić je aż po brzegi, gdyż niespecjalnie rosną.
Wstaw do nagrzanego piekarnika na 25 - 30 minut. Piecz aż babeczki lekko podrosną i się zarumienią. Smacznego :)
Wydrukuj przepis