Kokosowe babeczki z mango
Smaczne, nieco egzotyczne połączenie smaków. Wilgotne ciasto z dodatkiem owoców i kokosu. Smaczne, nieco zdrowsze, drugie śniadanie. Przepis znalazłam tutaj.
Składniki na 6 dużych babeczek:
Mango pokrój na mniejsze kawałki. Olej rozpuść i odstaw na bok do przestudzenia.
Mąki wymieszaj z proszkiem do pieczenia, kokosem i solą. Jogurt połącz z jajkiem wymieszaj z cukrem dodaj wanilię.
Do mąki wlej przestudzony olej, dodaj mixturę jogurtową i wymieszaj. Następnie wmieszaj mango. Gotowe ciasto przełóż do papilotek wypełniając je po brzegi. Wierzch każde babeczki obsyp kokosem. Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz około 20 minut do tzw suchego patyczka.
Smacznego :) Wydrukuj przepis
Składniki na 6 dużych babeczek:
- 125 ml oleju kokosowego
- 120g mąki
- 85g pełnoziarnistej mąki orkiszowej
- 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1/4 łyżeczki soli
- 280 ml jogurtu
- 1 jajko
- 100g cukru
- 1 łyżeczka wanilii
- 100g wiórków kokosowych
- 270g mango (użyłam mango z puszki)
Mango pokrój na mniejsze kawałki. Olej rozpuść i odstaw na bok do przestudzenia.
Mąki wymieszaj z proszkiem do pieczenia, kokosem i solą. Jogurt połącz z jajkiem wymieszaj z cukrem dodaj wanilię.
Do mąki wlej przestudzony olej, dodaj mixturę jogurtową i wymieszaj. Następnie wmieszaj mango. Gotowe ciasto przełóż do papilotek wypełniając je po brzegi. Wierzch każde babeczki obsyp kokosem. Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz około 20 minut do tzw suchego patyczka.
Smacznego :) Wydrukuj przepis