Kokosanki

Kokosanki
Niewiele jest słodkości prostszych do wykonania. Poza tym te kokosanki wyglądają uroczo, są smacznie kokosowo-mleczne i mniej niezdrowe niż większość słodyczy.
Przepis znalazłam na blogu Powiedz dietom NIE!


Zdjęcie - Kokosanki - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Składniki:
- 200 g wiórków kokosowych;
- 1/3 szklanki mąki pszennej (jeśli chcecie, żeby było zdrowiej, użyjcie pełnoziarnistej);
- 3/4 szklanki mleka;
- kilka kropli aromatu waniliowego;
- 1 łyżka cukru trzcinowego;
- 2 łyżki syropu z agawy (albo czegoś innego na osłodę, można też po prostu dać więcej cukru).


Zdjęcie - Kokosanki - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

1. Wszystkie składniki wrzucamy do miski i mieszamy. Powinniśmy uzyskać gęstą masę.
2. Z masy formujemy kulki mniej więcej wielkości orzecha włoskiego.
3. Kulki układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez ok. 15 minut, aż uzyskają złoty kolor.


Zdjęcie - Kokosanki - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Zdjęcie - Kokosanki - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Zdjęcie - Kokosanki - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów