Kokosanki,,2,,

Kokosanki,,2,,

Zdjęcie - Kokosanki,,2,,  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Oj, jaką miałam ochotę na kokosanki - takie chrupiące z wierzchu i wilgotne w środku - :-) mniam mniam. Polecam...

a wieczorem podsumowanie akcji lodowej 2011r.-  niestety nie będzie problem z internetem i komputerem :-(

Na ok 18 kokosanek

  • 4 małe jajka(209g) + jedno żółtko
  • 150 g cukru
  • 1 łyżka roztopionego masła 
  • 400 g wiórek kokosowych 

Żółtka oddzielić od białek , masło roztopić i delikatnie przestudzić. Do białek dodać szczyptę soli i ubijać dodając stopniowo cukier. Gdy piana będzie już sztywna i błyszcząca wymieszać delikatnie z roztopionym masłem, żółtkami oraz wiórkami kokosowymi. Wykładać po łyżce na blachę,( blacha wyłożona papierem do pieczenia). Piec w nagrzanym piekarniku 160 C termoobieg 20 minut na rumiany kolor - pozostawić do wystygnięcia.

Smacznego

Wydrukuj przepis

Zdjęcie - Kokosanki,,2,,  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Zdjęcie - Kokosanki,,2,,  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów