Kluski nadziewane twarożkiem i cebulą
Uwielbiam pierogi ruskie a konkretnie farsz do nich, przypuszczam zresztą, że jak większość z was. To danie jest świetną alternatywą jednocześnie pozwalając oszczędzić wiele bałaganu i czasu. Niczego nie wałkujemy ani nie wykrajamy. Dodam też, że różnią się one smakiem od pierogów o wiele bardziej niż by się mogło wydawać, naprawdę warto spróbować. Nam najbardziej smakowały z cebulką i śmietaną. Bardzo polecam.
Ilość: dla 2 osób
Czas przygotowania: 45min
Poziom trudności: 5/10
SKŁADNIKI:
Na nadzienie:
- 1 kostka twarożku półtłustego
- 1 duża Cebula
- 2 łyżki masła
- Sól
- Pieprz
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
1 Ciasto na kluski przygotowujemy zgodnie z podlinkowanym przepisem.
2. Cebulkę szklimy na maśle. Dodajemy do twarożku, doprawiamy solą i pieprzem i mieszamy.
3. Odrywamy ciasto na kluski i spłaszczamy je na dłoni, na środku układamy łyżeczkę farszu i zlepiamy po czym turlamy aż osiągniemy pożądany kształt.
4. Gotujemy w osolonym wrzątku kilka minut od wypłynięcia.
Smacznego!