KLUSKI LENIWE


Kluski dla leniwych.Szybkie i łatwe w przygotowaniu.Mięciutkie i pulchne.Podawane zazwyczaj z bułką tartą i cukrem,smażone na maśle i popruszone cynamonem.Pychotka ;-)
Składniki:
- 500g białego półtłustego sera
- 140g mąki
- 2 jajka
- sól
Ser przepuściłam przez praskę.

Dodałam mąkę i jajka.

Zagniotłam ciasto i uformowałam z niego wałeczki.

Pokroiłam je na małe romby.

Wrzucałam kluski do gotującego i posolonego wrzątku.Po wypłynięciu na powierzchnię wody,jeszcze chwilkę gotowałam.

Wyjmowałam i układałam kluski na talerzach.


Najlepiej podawać od razu po ugotowaniu.Ale mnie smakują podsmażone na masełku, z dodatkiem bułki tartej i posypane cukrem.
Smacznego!
