Klopsiki w pieczarkowym sosie
Moje dziecko uwielbia klopsiki. Zarówno sauté, w sosie pomidorowym a teraz okazało się, że również w pieczarkowym. Te zostały nazwane "białymi klopsikami". Klopsiki przygotowałam według tego przepisu, zamieniłam tylko mięso na indyka.
Klopsiki z indyka w sosie pieczarkowym
Sos pieczarkowy
Klopsiki z indyka w sosie pieczarkowym
- 500g mielone filetu z indyka
- 4 łyżki bułki tartej
- 2 czubate łyżeczki musztardy francuskiej
- 150ml mleka
- 1 jajko
- 1/2 cebuli
- sól, pieprz
- od siebie dodałam jeszcze 3 dodatkowe łyżki bułki tartej
Sos pieczarkowy
- 500g pieczarek
- 200ml śmietany 12%
- 250ml wody
- 2 łyżki masła
- sól, pieprz
- 2 łyżki mąki pszennej