Kiełbasa "Jeżyk"

Dobry wieczór jak Państwa samopoczucie ? Dziś podam wam prosty a zarazem szybki obiad jak to na Smaker.pl jeden mnie skomentował DNO, no cóż dla niego DNO a dla mnie i mojej rodziny to szybkie danie obiadowe, ponieważ jak jest cieplutko to nie chce się człowiekowi stać przy garach tylko korzysta z promieni słonecznych prawda ? Nie wiem dlaczego ludzie w tych czasach są tak podli, od siebie nic nie dają ale innych ocenić to oni pierwsi, dlaczego na mnie się tak mszczą przecież tylko podaję przepis chyba nie ma w tym nic złego jeżeli ktoś zainteresowany to zajrzy i skorzysta jeśli nie to przecież ja nikogo nie zmuszam. Nie mam na blogu napisane " zaglądaj bo musisz " nic z tych rzeczy ja nikogo nie trzymam na siłę widocznie coś was przyciąga że zaglądacie 😓, już nie wiem jak się zachować aby każdemu dogodzić czy tej osobie zależy na tym aby mnie zniszczyć ? nie dam się uwierz mi tyle twojego co możesz pomądrzyć się przez INTERNET 😏

- 4 pętka krótkiej kiełbasy złotej z cebulką,
- olej do smażenia
Jeżeli posiadacie w lodówce kiełbasę różnego smaku kto jaki lubi należy każdą z pętek ponacinać tak aby nie naciąć tak żeby nie przeciąć do końca, nacinając formować drobną kratkę czyli tak zwany " jeżyk ". Gdy już wszystkie pętka są przygotowane wtedy na patelnię wlać oleju tyle aby zakryło dno patelni, rozgrzać go i na rozgrzany ułożyć przygotowane pętka kiełbasy. Smażyć na średnim ogniu z każdej ze stron na ładny rumiany kolor, pętka w czasie smażenia same z siebie będą zwijały się w okrąg ( będzie widoczne na zdjęciach jak ponacinać aby się sama formowała podczas smażenia "





