Keks babci Edzi

Keks babci Edzi
Zdjęcie - Keks babci Edzi - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Keks babci Edzi - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Keks babci Edzi - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Keks babci Edzi - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Keks babci Edzi - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Keks babci Edzi - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Keks babci Edzi - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Keks babci Edzi - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Keks babci Edzi - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Keks babci Edzi - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Keks babci Edzi - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Keks babci Edzi - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Składniki
  • Mąka - 400 g
  • Margaryna PALMA - 200 g
  • Jajka - 7 szt.
  • Wanilia lub cukier waniliowy
  • Proszek do pieczenia - ½ paczki
  • Cukier puder - 300 g
  • Skórka z cytryny - garść
  • Rodzynki - garść
  • Orzechy - garść
Przygotowanie

Margarynę utrzeć na pulchną masę, dodając jajka po kolei. Do masy dodać cukier puder oraz przesianą mąkę, zmieszaną z proszkiem do pieczenia. Ucierać tak długo, aż masa będzie puszysta. Dodać wanilię, opłukane i pokrojone w paseczki bakalie. Włożyć do formy wysmarowanej margaryną i posypaną bułką tartą. Piec w dobrze nagrzanym piekarniki około godziny.

Ja zrobiłam w małych formach - pozwala to udekorować keks na wiele sposobów - wg upodobań własnych i gości.

Kategorie przepisów