Kasza z gulaszem mięsno-cukiniowym

Kasza z gulaszem mięsno-cukiniowym

Kasza z gulaszem mięsno-cukiniowym. Mięsko do wyboru szynka, karkówka albo co tam macie a do tego królowa jesieni cukinia

składniki

45 dag karkówka lub mięso od szynki,
1 cukinia,
2 ząbki czosnku,
1 cebula,
1 woreczek kaszy jaglanej KUPIEC
1 szklanka przecieru pomidorowego
cukier,
przyprawa do gulaszu ,
1 łyżeczka papryki słodkiej
pieprz biały
kostka rosołowa
1 łyżka oleju,
1 łyżeczka masła,
1 łyżka mąki

Kaszę gotujemy w wodzie z dodatkiem soli. Po ugotowaniu mieszamy ja z łyżeczką masła, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Odstawiamy nakrywamy żeby nie ostygła.
Mięso myjemy i kroimy w drobną kosteczkę. Smażymy je na oleju z obu stron. Dodajemy wyciśnięty czosnek i słodką sproszkowaną paprykę. Mieszamy. Dodajemy pokrojona cebulę. Dodajemy przyprawę do gulaszu. Dodajemy pokrojoną w plasterki cukinię. Następnie mięso podlewamy 1/2 szklanki rosołu,bulionu i dusimy ok 30min . Gdy mięso robi się miękkie dolewamy szklankę przecieru pomidorowego. Dusimy. Doprawiamy cukrem do smaku, żeby przełamać kwaśność pomidorów. Gdy mięso jest miękkie zaciągamy lekko mąką .

Kategorie przepisów