Kapusta z makaronem
Delikatny smak kapusty słodko kwaśnej z pieczarkami i żółty serem pycha - z dodatkiem domowego makaronu, polecam
- 1 kg czerwonej kapusty
- 500 g boczku wędzonego lub dowolnej kiełbasy
- 500 g pieczarek
- 500 g cebuli
- 1 szklanka bulionu
- 2 łyżki sosu Worcester
- 2 łyżki sosu sojowego
- 4 łyżki octu balsamicznego
- 2 łyżki cukru trzcinowego
- 30 dag żółtego sera + do posypania
Pieczki pokroić na mniejsze kawałki i podsmażyć na oliwie w garnku do tego wrzucamy pokrojona w piórka cebulę i smażymy do miękkości cebulki. Następnie Kapustę kroimy w kwadraty i wrzucamy do garnka - zalewamy bulionem i dusimy. W międzyczasie boczek kroimy w słupki i smażymy na patelni na rumiano - przekładamy do garnka dodajemy resztę przypraw i dusimy ok godziny. Odkrywamy pokrywkę i pozwalamy odparować, po tym czasie dosypujemy startego żółtego sera i mieszamy.
Podawać z makaronem i posypane z wierzchu startym żółtym serem.
Smacznego