Kapusta z makaronem

Kapusta z makaronem

Zdjęcie - Kapusta z makaronem   - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

Delikatny smak kapusty słodko kwaśnej z pieczarkami i żółty serem pycha - z dodatkiem domowego makaronu, polecam


 

  • 1 kg czerwonej kapusty
  • 500 g boczku wędzonego lub dowolnej kiełbasy
  • 500 g pieczarek
  • 500 g cebuli
  • 1 szklanka bulionu
  • 2 łyżki sosu Worcester
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • 4 łyżki octu balsamicznego
  • 2 łyżki cukru trzcinowego
  • 30 dag żółtego sera + do posypania

 

Pieczki pokroić na mniejsze kawałki i podsmażyć na oliwie w garnku do tego wrzucamy pokrojona w piórka cebulę i smażymy do miękkości cebulki. Następnie Kapustę kroimy w kwadraty i wrzucamy do garnka - zalewamy bulionem i dusimy. W międzyczasie boczek kroimy w słupki i smażymy na patelni na rumiano - przekładamy do garnka dodajemy resztę przypraw i dusimy ok godziny. Odkrywamy pokrywkę i pozwalamy odparować, po tym czasie dosypujemy startego żółtego sera i mieszamy.

Podawać z makaronem i posypane z wierzchu startym żółtym serem.

 

Smacznego

 

Wydrukuj przepis


Zdjęcie - Kapusta z makaronem   - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów