Kapusta na gęsto
Kapusta na gęsto ze świeżym koperkiem pyszności a moje dzieci to uwielbiają :-) polecam
1 BIAŁA KAPUSTA
1 PĘCZEK KOPERKU
1,5 SZKLANKI WODY
2 ŁYŻECZKI CUKRU BRĄZOWEGO
2 ŁYŻECZKI OCTU BALSAMICZNEGO
1 CEBULA
1 ŁYŻKA SMALCU
1 ŁYŻKA OLIWY Z OLIWEK
Kapustę poszatkować i wrzucić do garnka, posolić i zalać wodą - dusić pod przykryciem do miękkości. Gdy kapusta będzie już dochodzić dodać cukier i ocet balsamiczny,rozgrzać oliwę i usmażyć cebulkę - dodać do kapusty. Następnie wrzucić na patelnię smalec gdy już się rozpuści wsypujemy mąkę i szybko mieszamy aby powstała zasmażka. Dodać ją do kapusty i wymieszać dokładnie aż kapusta się zagęści. Na końcu dodać pokrojony drobniutko koperek.
Smacznego