Kapusta na gęsto

Kapusta na gęsto

Zdjęcie - KAPUSTA NA GĘSTO  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami


Kapusta na gęsto ze świeżym koperkiem pyszności a moje dzieci to uwielbiają :-) polecam

 

1 BIAŁA KAPUSTA

1 PĘCZEK KOPERKU

1,5 SZKLANKI WODY

2 ŁYŻECZKI CUKRU BRĄZOWEGO

2 ŁYŻECZKI OCTU BALSAMICZNEGO

1 CEBULA

1 ŁYŻKA SMALCU

1 ŁYŻKA OLIWY Z OLIWEK



Kapustę poszatkować i wrzucić do garnka, posolić i zalać wodą - dusić pod przykryciem do miękkości. Gdy kapusta będzie już dochodzić dodać cukier i ocet balsamiczny,rozgrzać oliwę i usmażyć cebulkę - dodać do kapusty. Następnie wrzucić na patelnię smalec gdy już się rozpuści wsypujemy mąkę i szybko mieszamy aby powstała zasmażka. Dodać ją do kapusty i wymieszać dokładnie aż kapusta się zagęści. Na końcu dodać pokrojony drobniutko koperek.

Smacznego

Wydrukuj przepis





Kategorie przepisów