Kandyzowane rajskie jabłuszka

Kandyzowane rajskie jabłuszka
przepis:

1000 g rajskich jabłuszek

1000 g cukru

500 ml wody

kawałek kory cynamonu, 4 goździki

cukier do obtoczenia owoców

Jabłka przebrać, opłukać i ponakłuwać wykałaczką.

Wodę zagotować z cukrem, cynamonem i goździkami.

Syrop ostudzić.

Do ostudzonego syropu wsypać jabłuszka i zagotować.

Jabłuszka pozostawić w stygnącym syropie.

Następnego dnia jabłuszka smażyć ponownie w syropie na wolnym ogniu, aż staną się przezroczyste.

Jabłuszka wyjąć z syropu i ułożyć je na papierze pergaminowym.

Kiedy jabłuszka wyschną obtoczyć je w cukrze.

Zdjęcie - Kandyzowane rajskie jabłuszka - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Kandyzowane rajskie jabłuszka - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Kandyzowane rajskie jabłuszka - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów