Kandyzowane pomarańcze

Kandyzowane pomarańcze

Zdjęcie - Kandyzowane pomarańcze  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

Kandyzowane plasterki pomarańczy jedzone prosto ze słoiczka lub do mazurka na święta a znalazłam je tu polecam :-)




  • 2 pomarańcze
  • 1 szklanka cukru
  • 1,5 szklanki wody

 

Pomarańcze spożyć gorącą wodą , następnie pokroić w 5 mm plasterki. Do garnka wlać cukier i wodę - zagotować i włożyć plastry pomarańczy. Gotować na małym ogniu co jakiś czas odwracając plasterki. ok 1 godziny aż pomarańcze staną się szkliste a syropu zostanie niewiele. Wyjąć pomarańcze na papier lub folię aluminiową i pozostawić do wystygnięcia. Po wystygnięciu przekładam do szczelnego słoiczka i trzymam w lodówce kilka dni.

 

Smacznego

 

Wydrykuj przepis


Zdjęcie - Kandyzowane pomarańcze  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

 

Zdjęcie - Kandyzowane pomarańcze  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów