Kanapkowa pasta z makreli
Pastę taką robimy wieczorkiem a rano delektujemy się przy śniadanku
składniki
1 makrela wędzona,
3 t jajka,
2 łyżki majonezu,
pieprz biały ,
szczypiorek.
Makrelę wędzona obieramy z skóry . Oddzielamy mięso od ości. Jajka gotujemy w lekko osolonej wodzie na twardo . Po ugotowaniu studzimy i kroimy w kosteczkę .Mieszamy widelcem posiekane jajka i mięsem makreli . Dodajemy majonez i pieprz do smaku .Mieszamy .Dodajemy posiekany szczypiorek.Mieszamy i chłodzimy .
składniki
1 makrela wędzona,
3 t jajka,
2 łyżki majonezu,
pieprz biały ,
szczypiorek.
Makrelę wędzona obieramy z skóry . Oddzielamy mięso od ości. Jajka gotujemy w lekko osolonej wodzie na twardo . Po ugotowaniu studzimy i kroimy w kosteczkę .Mieszamy widelcem posiekane jajka i mięsem makreli . Dodajemy majonez i pieprz do smaku .Mieszamy .Dodajemy posiekany szczypiorek.Mieszamy i chłodzimy .