Jogurtowe z jagodami
Dziś zapraszam na imieninowe ciacho z leśnymi jagodami :)
Częstujcie się! / przepis własny, na 1 tortownicę o średnicy 24 cm/ - 300 g jogurtu naturalnego
- 2 i 1/2 szklanki mąki pszennej
- 1/2 szklanki oleju
- 4 jajka
- 100 g cukru
- pół litra leśnych jagód (320 g)
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia - cukier puder (do posypania) - masło i bułka tarta ( do przygotowania tortownicy)
Mąkę przesiałam przez sitko.
Zmieszałam mikserem wszystkie składniki, oprócz jagód i cukru pudru oczywiście. Wlałam do tortownicy wcześniej wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą. Umyte i pozbawione listków jagody wysypałam na wierzch ciasta. Piekłam 45 minut w 180 stopniach C, jeszcze ciepłe posypałam cukrem pudrem. Smacznego!
Bądź na bieżąco, śledź Waniliową na facebooku :)
______________________________♥____________________________