Języczki

Języczki

Kruche ciasteczka maślane robię przeważnie na maślane ale jak mi zabraknie to margaryna ewentualnie tez się nadaje są kruche i dobre do pochrupania dla każdego

Zdjęcie - JĘZYCZKI   - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

50 g MASŁA lub MARGARYNY

50 g CUKRU PUDRU

1 JAJKO 1

50 g MĄKI

1/2 SZKLANKI OLEJU

1/2 ŁYŻECZKI PROSZKU DO PIECZENIA

OTARTA SKÓRKA Z CYTRYNY

Masło utrzeć z cukrem na puszystą masę, dodać jajko otartą skórkę z jednej cytryny i olej oraz proszek do pieczenia. Wymieszać na jednolitą masę i przełożyć do szprycy. Wyciskać podłużne ciasteczka na blachę wyłożoną papierem do pieczenia w sporych odstępach gdyż ciasteczka się rozlewają . Piec w nagrzanym piekarniku 180 C na rumiano.

Zdjęcie - JĘZYCZKI   - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Wydrukuj przepis

 

Kategorie przepisów