Jesienna sałatka z tuńczykiem

Jesienna sałatka z tuńczykiem

Jesienna sałatka z tuńczykiem, przepyszna i zdrowa.

składniki

1 por (biała część),
1 puszka tuńczyk kawałki w oleju,
1cebula czerwona,
5 kulek rzodkiewki,
4 szt korniszony,
2 marchewki
Pieprz kolorowy - MŁYNEK,
1/2 szt papryki czerwonej
1 szt ogórek zielony

Marchewki dwie sztuki średniej wielkości gotujemy. Po ugotowaniu studzimy i kroimy w kosteczkę. Ogórki korniszony kroimy w kostkę. Cebule czerwona kroimy w kostkę. Rzodkiewki myjemy odcinamy ogonki kroimy w kostkę. Pora myjemy kroimy w plasterki. Paprykę czerwona kroimy w kosteczkę. Ogórka zielonego myjemy nie obieramy kroimy w kosteczkę. Do warzyw dodajemy tuńczyka z puszki. Składniki mieszamy. Doprawiamy papryką słodką, pieprzem kolorowym. Odstawiamy na ok 20 min i podajemy.


Kategorie przepisów