Jajka z pieczarkami
Te jajka to chyba już tradycja świąteczna, robimy je od kilku lat i zawsze tak samo świetnie smakują, choć nie powiem że tylko goszczą na naszym stole w święta na imprezkach też się prezentują znakomicie, czasem jednak jeszcze do nich dodaje odrobinę szczypiorku lub natki naprawdę mocno polecam wszystkim
5 JAJEK
20 dag PIECZAREK
1 ŁYŻECZKA MUSZTARDY
SÓL, PIEPRZ do smaku
MAJONEZ
Jajka ugotować na twardo obrać, przekroić na pół i wyjąć żółtka na talerz. Pieczarki umyć i osuszyć - następnie usmażyć na niewielkiej ilości oliwy nie solimy i staramy się praktycznie nie mieszać by nie puściły soku. Wystudzić i zmielić przez maszynkę wraz z żółtkami i przyprawić solą , pieprzem oraz musztardą. Nadziewać białka i polać majonezem można wycisnąć przez woreczek robiąc dziurkę widelcem lub grubszą wykałaczką .
Smacznego