Jajka na włoską nutę
Kolejna wersja jajeczka, niekoniecznie na święta, równie dobra na niedzielne rodzinne śniadanko.
Jajka na włoską nutę
1. Z przekrojonych jajek wyjęłam żółtka. Wymieszałam je z odrobiną oliwy z pomidorów, łyżką majonezu i startym serem grana padano, doprawiłam do smaku. Wyłożyłam farsz na białka i dodałam czarne oliwki i kawałki suszonych pomidorów.
2. Z przekrojonych jajek wyjęłam żółtka. Wymieszałam je łyżką majonezu i kilkoma posiekanymi kaparami, doprawiłam solą i czerwonym pieprzem. Wyłożyłam farsz na białka, w każdą porcje wetknęłam zwinięty w rulonik kawałek szynki i kapara.
Jajka na włoską nutę
- 6 jajek na twardo
- 3 plasterki szynki parmeńskiej
- kapary
- czarne oliwki
- suszone pomidory w oliwie
- ser grana padano
- majonez
- sól, pieprz
1. Z przekrojonych jajek wyjęłam żółtka. Wymieszałam je z odrobiną oliwy z pomidorów, łyżką majonezu i startym serem grana padano, doprawiłam do smaku. Wyłożyłam farsz na białka i dodałam czarne oliwki i kawałki suszonych pomidorów.
2. Z przekrojonych jajek wyjęłam żółtka. Wymieszałam je łyżką majonezu i kilkoma posiekanymi kaparami, doprawiłam solą i czerwonym pieprzem. Wyłożyłam farsz na białka, w każdą porcje wetknęłam zwinięty w rulonik kawałek szynki i kapara.